Håkan Juholt med en etisk icke svensk-etnisk restauranganställd som förmodligen inte alls gynnas av den sänkta restaurangmomsen…

”Copy and paste” Håkan Juholt, har du hört talas om det? Kopiera en text och klistra in densamma i ett inlägg på Facebook. Markera texten du vill saxa ur stycket, högerklicka på musen och välj copy. Gå till din egen text och högerklicka igen, välj paste – och det är ingen risk att det blir fel. Copy and paste. Kopiera. Klippa och klistra, sådant man lärde sig på lekskolan. Sådant som tydligen är eller nu var alldeles för avancerat för den före detta oppositionsledaren…

Efter att Fredrik Reinfeldt gjort sig med råge dyker Håkan Juholt som en autodidakt expert på krishantering och ger statsministern ett par råd på vägen om hur han bäst skall klara situationen. Håkan Juholt vill att Fredrik Reinfeldt skall säga ”förlåt”, det Juholt gjorde varenda dag i flera månader på olika platser i landet och inför de medlemmar som frågade sig vad Berit Andnor hade för omdöme egentligen.

Håkan tycker att Fredrik Reinfeldt skall skämmas om han inte förmår att säga ”Förlåt det blev fel”. Håkan berättar det vi alla redan vet att han vet, att meningar kan bli fel – ibland. Det stämmer i fallet Fredrik Reinfeldt, men det stämmer inte på Håkan Juholt. Där skall ”ibland” ersättas med ”alltid, varje gång käften öppnas och varje gång stämbanden vibrerar fram ett ljud”. 

Men inte ens när Håkan Juholt så generöst skall dela med sig av sina tips och råd blir det rätt. Inte ens när han är tyst framför datorn, läsplattan eller sin smartphone för att få Fredrik Reinfeldt på rätt väg igen så kan det fungera friktionsfritt. När Fredrik Reinfeldt pratade om etniska svenskar mitt i livet så får Håkan Juholt det till etiska svenskar. Helt plötsligt kunde jag som för dagen bitter och butter moderat glömma bort min partiledares stolligheter för att istället komma ihåg hur härligt livet var när Löfven var Juholt, och de röda kurvorna i varenda opinionsundersökning påminde om pisten Väggen vid Hundfjället i Sälen och när ingen brydde sig om hur Reinfeldt formulerade sig…

Gud vad jag saknar Juholt! Vilken annan man är så generös att han inte låter en dag som mest känns som överspänd hemoroijd att ändå bli hanterbar med en Staropramen på datorbordet? Håkan Juholt. Tänk om det hade varit han och inte den där överkontrollerade tråkmånsen Löfven som hade hälsat på hos Expressens Niklas Svensson på Eken Bar den här kvällen. Då hade man haft uppslag till blogginlägg för flera veckor framöver, då hade det som kan bli fel ibland blivit fel i varenda mening. Gud vad jag saknar Håkan Juholt. Kan han inte få bli något eller någon som syns mycket i media framöver?

Länkar: DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvT,
Bloggar: KK/IYF,